Tax Shelter rendement kan oplopen tot 10%
Dit artikel delen
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmail
13 / 07 / 2015

Tax Shelter is een fiscale regeling voor vennootschappen die de productie van audiovisuele en cinematografische werken aanmoedigt.

Wat is “Tax Shelter”?

Een vennootschap die in de productie van audiovisueel werk (film, documentaire,…) wil investeren kan hiervoor een fiscale vrijstelling bekomen.  Op deze manier krijgen de producenten van audiovisuele werken extra financiële ondersteuning.

Welk rendement?

Enerzijds is er een fiscale vrijstelling van 310 % op de gestorte sommen.  Anderzijds is er een bijkomende premie mogelijk van maximum 18 maanden gerekend aan de rente van de Euribor.

Om welke bedragen gaat het?

Er moet uiteraard voldoende boekhoudkundige winst zijn om te kunnen investeren in Tax Shelter. Minimaal zijn er stortingen mogelijk van 10.000 euro en maximaal 241.935 euro . Let wel er zijn een aantal beperkingen die ervoor zorgen dat er toch minimaal een boekhoudkundige winst moet zijn van 70.000 euro om een belegging van 10.000 euro te kunnen uitvoeren in audiovisuele werken. Reken gemiddeld op 1/7 van uw winst die u kan investeren.

Waar zit het rendement en hoe hoog is dit ?

De stortingen zijn definitief toegekend aan de productiehuizen van audiovisuele werken. Deze centen ziet men niet meer terug.  Het rendement zit in de verlaging van de belastbare basis en is m.a.w. afhankelijk van uw tarief waarbinnen u valt in de vennootschapsbelasting.  Indien u het hoogste tarief heeft, is er een vast rendement op uw investering van 5,37%. Door middel van een rente op uw investering kan dit zelfs oplopen tot 10%.

Welke garantie is er?

Opgelet: sommige tussenpersonen garanderen een vast rendement van ongeveer 10 %. Dit was vroeger wel anders, lees dus zeker de kleine lettertjes.

Kom ik in aanmerking?

Er zijn een aantal zaken en voorwaarden verbonden aan deze gunstmaatregel. Om na te gaan of Tax Shelter voor u kan en gunstig is, vraagt u best raad aan uw dossierbeheerder.  Ons kantoor beschikt over de nodige expertise om u hierin te begeleiden.

 

 

 

Gepost in: Belastingen